در این موارد برای کنترل عفونت و جلوگیری از پیشروی آن باید دندان عقل را کشید و با استفاده از آنتیبیوتیک عفونت ایجادشده را کنترل کرد. نکته مهم این است که همه موارد عفونت لثه خطرآفرین نیستند و اگر بهموقع به آنها رسیدگی شود، هیچ مشکلی برای فرد ایجاد نخواهند کرد. به همین دلیل است که این بیماری باوجوداینکه یکی از شایعترین بیماریهای دهان و دندان در دنیا است، چندان خطرناک و نگرانکننده نیست.
- روت پلنینگ در واقع یک برنامه درمانی است که برای درمان بیماری لثه خفیف انجام داده می شود.
- در بعضی موارد چیزهایی که درون دهان قرار می گیرند ریسک عفونت لثه را افزایش میدهد.
- به طور کلی، یکی از نشانه های ضعیف بودن سلامت عمومی دهان، لثه و دندان ها، وجود عفونت در لثه ها می باشد.
- یک روال کوشا را شروع کنید و به آن بچسبید و از این عادتهای سالم بهرهمند شوید.
در واقع یکی از بیماری هایی که می تواند باعث ایجاد آسیب و التهاب در دهان شده و در دسته ی بیماری های عفونی دهان قرار گیرد، عفونت لثه نام دارد. در اغلب موارد برای ایجاد این اختلال دلیلی بجز پایین بودن سطح معیارهای بهداشت دهان و دندان، وجود ندارد. افرادی که در طی مدت زمان طولانی، ریسک فاکتورهای ایجاد عفونت در دهان و دندان ها را رعایت نمی کنند، در نتیجه ی کاملا مستقیم این عمل؛ دچار عفونت در لثه ها خواهند شد.
عواقب بیمار عفونت لثه برای بیمار
اگر دندانپزشک به شما گفته است که شما بیماری لثه دارید، لازم است بدانید که این فقط مشکل شما نیست. در حال حاضر تعداد بسیار زیادی از افراد بزرگسال به نوعی از بیماریهای لثه دچار قیمت ایمپلنت دندان هستند. شدت این بیماری میتواند از یک التهاب ساده لثه تا بیماریهای خطرناکی که منجر به آسیب جدی بر بافتهای نرم و استخوان حمایت کننده از دندانها میشود، متفاوت باشد.
این در حالی است که با مسواک زدن و جرم گیری می توان خطر ابتلا به این کیست های عفونی را به صفر رساند. جرم گیری دندان درمانی است که با حذف جرم و عامل التهاب لثه، منجر به بازگشت دندان به حالت اولیه اش می گردد. باقی ماندن پلاک های دندانی که از مواد غذایی و باکتری ها تشکیل شده اند، منجر به التهاب ، تورم و خونریزی لثه می گردد. تحقیقات نشان داده است که خواص درمانی عسل در درمان بیماری های مرتبط با دهان بسیار تاثیر دارد و یکی از راههای ارزان در درمان عفونت لثه می باشد. التهاب، خونریزی و قرمز شدن لثه ها از علائم بیماری ژنژیویت (التهاب لثه ها) است که عوامل زیادی موجب بروز آن می شود و با گذشت زمان موجب عقب رفتن لثه ها و حتی آسیب دیدن استخوان ها می شود.
چرا روی کباب سماق می ریزیم؟
انجام یک جرم گیری عمیق می تواند به بیرون کشیدن تارتار، باکتری ها و تمیز کردن زیر خطر لثه کمک کند. [newline]به دنبال جرم گیری دندان، اگر مبتلا به بیماری پریودنتیت هستید، روش دیگری وجود دارد که به شما کمک می کند تا فاصله بین لثه ها و دندان را کاهش یابد. به طور کلی، عفونت لثه نشان دهنده بیماری لثه و ضعف در سلامت دهان و دندان است. به مراحل اولیه بیماری لثه، ژنژیویت گفته می شود که همان التهاب لثه ها است. در صورت عدم درمان به موقع ژنژیویت، عفونت و بیماری لثه حاد ایجاد می شود که به آن پریودنتیت می گویند.
در این مرحله لازم است برای درمان به فکر چاره بود تا عفونت گسترش پیدا نکند و مشکلات بعدی را ایجاد نکند. درمان عفونت و التهاب لثه بسیار مهم است زیرا با گذر زمان و عدم درمان آن، موجب خواهید شد بیماری لثه پیشرفت کنند و تاثیرات منفی برای آن دسته از بافت هایی که دندانتان را پشتیبانی می کردند، بگذارند. عدم درمان عفونت و التهاب لثه موجب آسیب رساندن به فک می شود و حد فاصل دهان و دندان فضایی کوچک بر جای می گذارد. همه اینها در نهایت منجر به لق شدن دندان و یا از بین رفتن آن می شوند که در بزرگسالی با مشکلات زیادی همراه خواهد بود. یماری لثه، بیماری شایعی است که منجر به التهاب و عفونت لثه و یا سوزش دهان می شود. در صورتی که مبتلا به بیماریهای لثه هستید، دچار خونریزی لثه هنگام مسواک زدن می شوید و تنفس بد بو دارید.
عفونتهای شدید و مداوم معمولا به درمان با آنتی بیوتیک خوراکی نیاز دارند. در برخی از موارد هم دندانپزشکان ترجیح میدهند که آنتی بیوتیک را مستقیما در ناحیه عفونت تزریق کنند تا به پاکسازی سریع آن کمک کند. تجویز داروی مطب دندانپزشکی به تشخیص دندانپزشک بستگی دارد و نباید با خود درمانی تلاش کنید که این مشکل را برطرف کنید. در موارد بسیار پیشرفته عفونت هم ممکن است نیاز به جراحی مانند پیوند استخوان یا بافت برای جلوگیری از آسیب بیشتر یا ترمیم آسیب وارد شده به فک وجود داشته باشد. برخی افراد درد لثه را در یک ناحیه مشخص احساس کرده و برخی دیگر آن را در سرتاسر دهان بیان می کنند.
یک روش که میتواند با پیوند استخوان مورد استفاده قرار گیرد، بازسازی بافت هدایت شده نامیده میشود. از روشهای جراحی لثه برای درمان بیماریهای شدید لثه که نسبت به درمانهای غیرجراحی پاسخ ندادهاند، استفاده میشود. امروزه روشهای جراحی لثه عمدتاً شامل نوعی از عملهای جراحی پلاستیک نیز میباشد. از این عملها برای ترمیم و بازسازی بافتهای نرم (لثه) و سخت (استخوان) و جایگزینی دندانهای از بین رفته با ایمپلنتهای دندانی استفاده میشود. جراحی لثه معمولاً توسط یک دندانپزشک متخصص بیماریهای پریودنتال که آموزشهای تخصصی لازم در این زمینه را دیده باشد، انجام میشود. اغلب این جراحیها تحت بیحسی موضعی (با بیحس کردن لثه و بافتهای پریودنتال) و در بعضی از موارد هم با استفاده از بیهوشی خفیف به صورت تزریق داخل وریدی انجام میگیرد.