برخی از تولید کنندگان امروزه این دو مرحله را با یک محصول واحد ترکیب کرده تا نیازی به شستشوی آن نباشد. پس از ایمپلنت دندان، ممکن است از چند ساعت تا چند روز، دندان شما حالت معمولی نداشته باشد یا حداقل احساس شما این باشد که دندان حالت عادی ندارد و مانند یک جسم اضافه در دهان شماست. این حالت کاملاً طبیعی است و با به کار گیری چند راهکار ساده میتوان آن را از بین برد. راهکارهایی که بیشتر به جویدن و یا پرهیز از مصرف خوراکی ها و غذاهایی است که به دندان شما فشار وارد میکند. با استفاده از راهکارهایی که در ادامه گفته خواهد شد، می توانید به طور قابل توجهی درد یا ناراحتی بعد از پر کردن را کاهش دهید. تا 24 ساعت پس از پر کردن دندان از جویدن غذاهای سفت یا جویدن مستقیم با دندان پر کرده خودداری کنید.
از این رو پوسیدگی دندان های جلویی به جز اذیت کردن فرد موجب خدشه دار کردن ظاهر او نیز می شود. این دندان ها که شامل four دندان در بالا و four دندان در پایین است، نقش مهمی در زیبا نشان دادن چهره فرد دارد. به دلیل اهمیت این دندان ها اصلاح درست و اصولی آنها در هنگام پوسیدگی از اهمیت بالایی برخوردار است.
چه علل دیگری می توانند موجب حساسیت دندان شوند؟
کسب این اطلاعات تنها با مطالعه مطالب درباره آن ها امکان پذیر می باشد. وقتی دندانی پوسیده داشته باشید که پوسیدگی به ریشه خیلی نزدیک شده باشد، میتواند درد شدیدی را ایجاد کند. در صورت داشتن چنین دردی توصیه میشود در سریعترین زمان ممکن به دندانپزشک کلینیک دندانپزشکی مراجعه شود. اگر مراقبتهای پزشکی صورت نگیرد ممکن است آسیبهای بیشتری به دندانتان وارد شده و احتمال حفظ دندان هم کاهش مییابد. مسواک نزدن و نخ دندان نکشیدن به صورت روزانه هم میتواند منجر به پوسیدگی دندان ناشی از غذاهای مانده روی دندانها بشود.
اما در مورد مواد کامپوزیتی زمان استفاده کمتر بوده ولی بایستی بیمار از مصرف مواد غذایی رنگی نظیر چای و قهوه برای چند ساعت خودداری کند تا تغییر رنگ رخ ندهد و زیبایی با درجه بالا برای بیمار فراهم شود. بیمار بایستی با پر شدن دندانش از دندان مراقبت کند و رعایت بهداشت را رعایت کند ولی در ساعت های ابتدایی از آوردن فشار به دندان جلوگیری کند. دندانپزشک بایستی در پر کردن دندان دقت داشته باشد و هماهنگی بین دندان پر شده با سایر دندان ها رعایت شود. زیرا عدم هماهنگی می تواند باعث اختلال در غذا خوردن و رعایت نشدن جویدن صحیح و فشار به دندان پر شده و حساسیت ها و دردهای بعدی شود. ممکن است بعد از پر کردن دندان، دندانها به گرما و سرما حساسیت پیدا کنند که این امر موقت است و بمرور زمان برطرف می شود.
روکش دندان اینله و آنله چیست؟
در فرایند پرکردگی دندان از مواد گوناگونی استفاده می شود که انتخاب آنها بر عهده دندانپزشک می باشد. در این مقاله قصد داریم که شما را با روش پر کردن دندان، انواع مواد پرکننده، مراقبت های بعد از پرکردگی دندان و همچنین عوامل موثر بر انتخاب ماده پرکننده دندان های پوسیده بیشتر آشنا کنیم. پر کردن دندان با کمک ماده ای به نام آمالگام یکی از روش های پر کاربرد می باشد که به آن مواد مخلوط دندانی یا مواد سیاه نیز گفته می شود. همچنین باید گفت که دیگر مواد نیز مانند مس و قلع با درصدهای مختلفی در این ماده براق استفاده شده است. زیبایی مواد ترمیمی همرنگ دندان مهمترین مزیت پر کردن دندان با کامپوزیت است. چرا که دندانپزشک میتواند رنگی کاملا مشابه دندانهای مجاور دندان در حال درمان را انتخاب کند تا ظاهر دندان پر شده کاملا طبیعی باشد.
همیشه سعی میشود که پوسیدگی ها قبل از رسیدن به عصب و ایجاد درد و عفونت تشخیص داده شده و دندان پر شده و ترمیم شود. پر کردن دندان یک روش درمانی رایج در دندانپزشکی هستند – بالاخره موارد زیادی وجود دارند که شما به این روش درمانی نیاز پیدا میکنید. برای مثال ممکن است دندان شما آسیب دیده و یا پوسیده باشد که در این صورت از پرکردگی برای ترمیم و بازگردانی عملکرد دندان به حالت عادی استفاده میشود.
- اگر از مواد کامپوزیت برای پر کردن دندان استفاده کرده اید، معمولا میتوانید بلافاصله خوردن و آشامیدن را شروع کنید.
- همچنین کاربرد آن از نظر فنی دشوارتر است، به این دلیل که فرایند پر کردن با آن کمی بیشتر طول میکشد.
- دندانپزشک در باندینگ لایههای چسب و سپس ماده کامپوزیت را روی دندان میزند و آن را با تابش نور مخصوص خشک و سفت میکند.
- همچنین باید گفت که دیگر مواد نیز مانند مس و قلع با درصدهای مختلفی در این ماده براق استفاده شده است.
مینای دندان در واقع یک لایه محافظتی است که روی همه دندان ها وجود دارد، اگر این لایه محافظتی از بین برود، دندان دچار پوسیدگی و خرابی میشود. از آنجاییکه مینای دندان یک ماده غیرقابل تجدید است، مراقبت از مینای دندان و توجه به بهداشت دهان و دندان بسیار اهمیت دارد. بهداشت دهان و دندان شامل مسواک زدن به صورت مرتب، استفاده از نخ دندان و دهان شویه است. همچنین مراجعه مرتب به دندانپزشک، حداقل هر شش ماه یکبار، ضمن اینکه شما را از وضعیت دندان ها مطلع میکند، بلکه اگر دندان دچار پوسیدگی شود، به سرعت متوجه میشوید و پیش از گسترده شدن و عمیق شدن، فرآیند درمان آغاز میشود. پر کردن دندان یا ترمیم دندان یکی از انواع درمان های دندان پزشکی است، که برای بازگرداندن زیبایی و کارایی دندان استفاده می شود.
حفره ناشی از پوسیدگی و ساییدگی دندان با مواد مخصوص پر کردن دندان پر میشود تا دندان حفظ شود، از بیشتر شدن پوسیدگی یا جدی شدن مشکل جلوگیری شود و دندان عملکرد طبیعی خود را بازیابد. پر کردن دندان انواع مختلفی دارد که دندانپزشک بهترین آنها را با توجه به محل دندان آسیبدیده، گستردگی پوسیدگی، حساسیت داشتن بیمار توصیه میکند. پر کردن دندان روشی برای ترمیم دندان آسیب دیده است و به این منظور انجام میشود که دندان پوسیده زیبایی و عملکرد خود را باز یافته و همانند دندانهای طبیعی دیگر شود.